Panula za zubaca


Panula za zubaca


55.80 PDV uključen

Obriši
UsporediUsporedi
SKU: N/A. Category:
Panula za zubaca

Panula za zubaca namjenjena je  kompleksanom i dinamičanom lovu ribe iz plovila u pokretu. Kretanje plovila omogućuje nam obilazak širokog terena i vraćanje na ciljana mjesta, a postiže se i simuliranje kretanja varalice ili žive ješke. Optimalna brzina kretanja plovila je 1,5 do 2 čvora, a predviđena dubina lova 30 – 40 m. Panulavati je najbolje ujutro ili prije mraka te u vrijeme promjena smjera morske struje. Namjenjena je za  lov duž obale, oko rtova i otoka.

Panula za zubaca sastoji se od čvrstog motavila konstruiranog posebno za tu namjenu, za lov iz ruke što ribolovcu pruža direktan kontakt sa ribom. Njegov oblik omogućuje lako odmotavanje najlona prilikom lova  i namatenje po završetku.

Lov započinje spuštanjem varalice/žive ješke u more i odmotavanjem osnovice pri laganoj vožnji. Varalica/živa ješka bi za plovilom trebala zaostati  do 90  metara.

Panula je opterećena sa 65 kom. šupljeg, duguljastog olova u rasponu od 7, 10 i 15 g koje se stiskanjem pričvršćuje na osnovicu/najlon po određenom rasporedu svakih 0,5 m, 1 m te 2 m. Olovnice su profilirane tako da ne stvaraju otpor pri prolasku kroz more i osiguravaju miran plov panule. Kombinacijom rasporeda i težine olovnica  postiže se željena dubina i profil panule tako da varalica/živa ješka lakše prati liniju dna te se smanjuje mogučnost zapinjanja za dno.

Iako je konstruirana za lov zubaca može se očekivati i ulov ostalih grabežljivih riba poput  gofa ,lice, strijelke, lubina, podlanice, pauka, škarpine, kovača.

Težina panule: 720 g
Dužina panule: 135 m
Osnova:1,0 mm – 40 m i 0,90 mm – 85 m
Predvez: 0,80 mm – 10 m fluorocarbon
Dubina lova: 30 – 40 m
Preporučena brzina: 1,5 – 2 čv

Boja varalice:

crvena, narančasto-smeđa

Other Products From This Seller