Opći uvjeti

1. OPĆI UVJETI 

  1. uvjeti naručivanja
  2. način i uvjeti plaćanja
  3. način i rok dostave proizvoda ili pružanja usluge
  4. uvjeti reklamacija i povrata
  5. nadležnost suda
  6. zaštita autorskih prava
  7. općenite odredbe

Opći uvjeti kupnje

Ovim uvjetima definira se postupak naručivanja, plaćanja, isporuke, povrata i reklamacija proizvoda, zaštita autorskih prava te opće odredbe poslovanja prilikom kupovine proizvoda/usluga koji su ponuđeni u ovoj Internet trgovini. WWW.IŽANKA-ZADAR.HR može se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema sljedećim uvjetima i pravilima.

Prodavatelj je IŽANKA-ZADAR D.O.O., a kupac je posjetitelj ovih stranica koji popuni elektronsku narudžbu te izvrši plaćanje putem debitne/kreditne kartice ili pouzećem. 

1.POSTUPAK NARUČIVANJA

Kupac obavlja narudžbu proizvoda  putem elektronskog obrasca narudžbe, telefonski, radnim danom u radno vrijeme (od 7-15h) te elektronskom poštom na webshop@izanka-zadar.hr.

Kupcem se smatra svaka osoba koja  naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu. Obvezujemo se da ćemo Vašu narudžbu poslanu izvan radnog vremena obraditi što prije. Roba se naručuje elektronskim oblikom, spremanjem istog u košaricu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

Nakon zaprimanja Vaše narudžbe, a prije dostave kontaktirati ćemo Vas telefonom ili elektronskom poštom. U slučaju da na navedenom broju ne budete dostupni da potvrdite narudžbu, proizvod neće biti dostavljen. Ako želite iznos kupovine platiti putem internet bankarstva, ponudu ćemo Vam poslati na vašu elektronsku adresu. Predračun platite u roku od dva dana nakon njegova izdanja jer Vam inače ne možemo jamčiti da će odabrani proizvod još biti na zalihi. Naručeni proizvodi će biti otpravljeni nakon izvršenja uplate na naš transakcijski račun.

Sve cijene izražene su u eurima, s uključenim PDV-om.

Pri kupovini putem interneta važe cijene koje su na stranici objavljene kao aktualne (uključujući akcijske cijene).

Sve ponude, računi i dokumenti sastavljeni su sukladno važećem zakonodavstvu Republike Hrvatske.

Cjenik možemo promijeniti bez prethodne obavijesti.

Dostava se radi putem Hrvatske Pošte na adresu koju ste naveli prilikom kupnje (obratite pažnju da prilikom kupnje možete definirati adresu isporuke različitu od adrese platitelja).

Naručene proizvode možete očekivati 3-5  radnih dana, nakon zaprimljene uplate.

Ukoliko niste kod kuće u vrijeme dostave, poštar će u vašem poštanskom sandučiću ostaviti obavijest o dospijeću pošiljke koju možete podići u  poštanskom uredu, u roku od 5 dana.

2. NAČIN I UVJETI PLAĆANJA:

  1. PLAĆANJE POUZEĆEM 

(prilikom preuzimanja proizvoda cijeli iznos plaćate odjednom)

  1. PUTEM INTERNET BANKARSTVA 

(nakon zaprimljene narudžbe kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju email adresu primiti ćete ponudu sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva.)

      c)      PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA

              Naručeni proizvodi ili usluge plaćaju se online jednom od debitnih/kreditnih kartica: MasterCard 

              Maestro ili Visa. 

             Naručeni proizvodi će biti poslani nakon prijenosa novca na račun Trgovca.

3. NAČIN I ROK DOSTAVE PROIZVODA

Prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku kupcu onoga trenutka kada zaprimi potvrdu kojom se odobrava online transakcija. 

Ukoliko su proizvodi odmah na raspolaganju isporuka će biti izvršena isti radni dan po primitku narudžbe. 

Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tijekom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni.

Ukoliko roba nije na raspolaganju, Prodavatelj će kupca obavijestiti (pismenim putem ili telefonski) o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu.  

Naručene proizvode dostavit ćemo putem Hrvatske pošte. Navedeni troškovi dostave vrijede za dostavu na području Republike Hrvatske. Dostavu izvan Hrvatske ćemo po dogovoru s kupcem obračunati posebno.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Prodavatelj se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati tijekom dostave.

Ako kupac ne primi robu, ili obavijest o isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac ima pravo o tome obavijestiti prodavatelja kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska.

Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio prodavatelj ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.

Dostavljač može (ali i ne mora) vas kontaktirati prije dostave. Ako vam je potrebno da vas dostavljač kontaktira, molim vas da nam to posebno navedete.

4. UVJETI REKLAMACIJA I POVRATA

 

Kao kupac sukladno Zakonu o zaštiti potrošača imate pravo odustati od ugovora i o tome nas obavijestiti na adresu info@izanka-zadar.hr ili pisanim putem na Ižanka-Zadar d.o.o., Otona Ivekovića 26, 23000 Zadar u roku od 14 dana od primitka robe. Ovog se prava ne možete unaprijed odreći. Obavijest je valjana ukoliko je poslana u roku. Primljenu robu morate nam vratiti neoštećenu i u neizmijenjenoj količini unutar 30 dana nakon što ste nas obavijestili o odustajanju od ugovora. Povrat primljene robe u roku od 14 dana smatramo ujedno i Vašom obavijesti o odustajanju od ugovora. Robu nam morate vratiti u istom stanju u kakvom je bila u trenutku kad Vam je isporučena, i to na adresu:

Ižanka –Zadar d.o.o., Otona Ivekovića 26, 23000 Zadar

Izravne troškove povrata/slanja uvijek snosi pošiljatelj, ako koristi svoje pravo na raskid ugovora (osim ako je unaprijed dogovoreno drugačije). Pošiljke s otkupninom ne prihvaćamo. 

Obavijest o raskidu jednostavno predložite na obrascu i ispunjenog ga pošaljite na adresu Ižanka-Zadar d.o.o., Otona Ivekovića 26, 23 000 Zadar ili putem email pošte na info@izanka-zadar.hr14-dnevni rok počinje teći s danom kada ste zaprimili paket.

Prodavatelj se obvezuje isporučiti  ispravan proizvod istovjetan opisu proizvoda navedenom na WWW.IŽANKA-ZADAR.HR.  Slika proizvoda u Internet trgovini ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda te kupac ne može reklamirati ovaj segment (npr. nijanse boje i sl.) .

Ukoliko proizvod ima nedostatke, kupac ga može reklamirati u roku od 4 radna dana te poštom vratiti neispravan proizvod. WWW.IŽANKA-ZADAR.HR se obavezuje zaprimljenu reklamaciju riješiti u roku od 15 radnih dana. 

U slučaju izvršenja povrata WWW.IŽANKA-ZADAR.HR se obavezuje isti isplatiti kupcu u roku od 14 radnih dana. Trošak dostave vraćene robe plaća trgovac, u slučaju neispravne robe sve ostale troškove povrata plaća sam kupac

Vraćeni proizvod mora biti , neoštećen  u originalnoj ambalaži. U protivnom ga slučaju prodavač nije dužan primiti te će biti vraćen kupcu o njegovom trošku. Proizvode vraćamo putem Hrvatske pošte, a vraćanje morate unaprijed najaviti na broj telefona +385 23 33 11 99 (radnim danom od 7-15 h) ili putem e-maila info@izanka-zadar.hr. Nakon toga ćemo vam poslati reklamacijski zapisnik za kojega Vas molimo da ga detaljno ispunite jer je to ključni dokument za uspješno rješavanje reklamacije, te je obvezan dio vraćene pošiljke. Nenajavljene pošiljke prodavač nije dužan preuzeti te će biti vraćene o trošku pošiljatelja. Reklamacije ne uvažavamo na proizvode koji su izrađeni po mjeri ili željama stranaka.

U slučaju greške pri naručivanju putem Ižanka-Zadar.hr kupac može opozvati narudžbu pozivom na broj +385 23 33 11 99 (radnim danom od 7-15 h) ili pismeno na adresu e-pošte: info@izanka-zadar.hr.

5. NADLEŽNOST SUDA

Ukoliko kupac nije zadovoljan rješenjem reklamacijskog postupka od strane  WWW.IŽANKA-ZADAR.HR, ima pravo na sudsku arbitražu. Za takav slučaj ugovara se nadležnost suda u Splitu.

6. ZAŠTITA AUTORSKIH PRAVA

 Kupac/posjetitelj se obvezuje da neće neovlašteno umnožavati i/ili objavljivati bilo kakav materijal koji   podliježe autorskom pravu ili drugim pravima intelektualnog vlasništva, bez izričitog odobrenja nositelja tih prava.

7. OPĆENITO

Ižanka-Zadar d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila. 

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupnje.

Usluge koje Vam pruža WWW.IŽANKA-ZADAR.HR Internet trgovina ne uključuje troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. 

U slučaju problema, molimo Vas da isti prijavite našem Kontakt centru (telefonom ili e-mail-om) kako bismo ga otklonili na najbrži mogući način.

U izvanrednim slučajevima se može dogoditi da određenog proizvoda više nemamo na zalihi. Pri kupovini putem interneta pojavit će se obavijest da proizvoda trenutno nemamo. Ukoliko biste htjeli dobiti informacije o tome kada ćete proizvod moći kupiti, nazovite broj telefona +385 23 33 11 99(radnim danom od 7-15 h) ili na e-mail info@izanka-zadar.hr

Proizvode koje nemamo na zalihi ne možete naručiti putem internet trgovine.

Kupac ne može odstupiti od ugovora koji se odnosi na proizvod izrađen po njegovim točnim uputama te prilagođenog njegovim osobnim potrebama (npr. prilikom narudžbe proizvoda nestandardne veličine).

2. Izjava o privatnosti

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka

Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka dužni smo štititi privatnost naših korisnika.

Registracijom ili kupnjom na Internetskoj stranici www.izanka-zadar.hr dajem suglasnost da Ižanka-Zadar d.o.o. koristi moje osobne podatke za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje bez mogućnosti razmjene s drugima, a sa svrhom dostave daljnjih obavijesti o novim proizvodima.

Ižanka-Zadar d.o.o. jamči zaštitu osobnih podataka u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (NN br. 103/03, NN 118/06, NN 41/08) i jamči sva pripadajuća prava svojim kupcima sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (NN br.79/07, NN 125/07, NN 79/09).

Korisnik preuzima svu odgovornost za vjerodostojnost osobnih i kontaktnih podataka. Kontaktni podaci se koriste samo u slučaju da moramo kontaktirati posjetitelja stranice i za povremeno slanje informativnih materijala.

Osobne i kontaktne podatke nećemo koristiti u druge svrhe te ih nećemo prosljeđivati trećim osobama. Podatke čuvamo sukladno važećom zakonodavstvu s područja čuvanja osobnih podataka.

Obavezujemo se štititi osobne podatke naših kupaca, na način da prikupljamo samo nužne podatke koji su potrebni za ispunjenje naših obveza. Pod osobnim podacima smatraju se identifikacijski podaci kupca: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni. Svi se podaci o kupcima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Vaše osobne podatke čuvaju se u tajnosti, te ih se neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti.